Rainer Toiminen: “Skogsindustrins storinvesteringar i Finland”

Föreläsningsserien Finland 150 år fortsätter! 

På torsdagen den 13.9. berättar Rainer Toiminen och om skogsindustrins investeringar i Finland, nu och i en nära framtid. Investringarna i Finland är och kommer att vara i miljardklassen och kommer att ha en stor betydelse för Finland minst 50 år framåt. Asien är väl repsenterad bland investerarna och det verkar som man i Japan och Kina skulle inse att cellulosan är en mångsidig produkt som har framtiden framför sig.

Rainer Karl Johannes Toiminen är bördig från Valkeakoski men hans mor är Kimitoflicka och flyttade till Valkeakoski när Juuso Waldén köpte Skinnarviks glasbruks maskiner till Valkeakoski. Med kom också ett tjugotal glasexperter från Hangönejden. 

 Rainer Toiminen gick i skolan i Valkeakoski, studerade vid Tammerfors Tekniska Högskola och anställdes efter avslutade studier på Tampella där han jobbade hela sin arbetskarriär även om ägarna ändrades på vägen. Tampella var ju temporärt ägt av bl.a. Valmet, Kvaerner, Sandvik, GE och Metso. Arbetet kastade Rainer ut i stora världen och han var stationerad i Kina i 5 år, i England 1 år och i USA 3 år. Han har som pappersmaskinsrepresentant verkat runt om i hela världen och har en enorm erfarenhet av papperstillverk-ning över hela jorden.

Kom med till Klubben den 13.9. klockan 17.30 och hör Rainer berätta om Finlands storinvesteringar och Finlands framtid som cellulosa magnater. Olja är ingenting att ha i framtiden, cellulosa är tidens melodi.

Maten serveras EFTER föreläsningen. Om du vill äta vill klubbhövdingen ha besked senast onsdag förmiddag, tfn 044 206 47 03 (helst sms) eller e-post till: klubben@svenskaklubben.eu. 

Meddela även eventuell diet.

Laddar Karta...

Tid
torsdag 13.9.2018
17:30-19:00

Plats
Svenska Klubben


Lämna ett svar