Snödrottningen – på svenska i Tammerfors

Snödrottningen – en unik upplevelse på svenska i Tammerfors
Den klassiska sagan av H.C Andersen ses i en unik uppsättning på Nokia Arena under årsskiftet. I föreställningen kombineras konståkning, ishockey, konfigurerad konståkning och dans i en isbalett som sysselsatt nästan 500 proffs. En av de fem föreställningarna ges på svenska. 
Snödrottningen, en samproduktion av Tammerforshuset och Kantelinen Company, är i den här uppsättningen en berättelse om vänskap – om vikten av att också i riktigt svåra situationer ha åtminstone en vän som är beredd att göra vad som helst för dig. En berättelse som sitter i tiden, efter år av pandemi, krig och energikris är vänskap, gemenskap och sammanhållning viktigare än någonsin. Kaj har en vän i Gerda, Gerda gör sitt allt och övervinner sina största rädslor under sin kamp för att befria Kaj, som är fången och begeistrad av Snödrottningen. Snödrottningen, också hon till synes iskall och ond, visar sig också vara något helt annat under den hårda ytan.
I rollen som Kaj ses Felipe Montoya, en av Spaniens mest framstående konståkningsstjärnor, Gerda spelas av Silja dos Reis, som har finländskt ursprung. I rollen som Snödrottningen skrinnar en av Finlands mest framgångsrika konståkare, Laura Lepistö. 
Unik också i fråga om sysselsättning
Också i övriga roller ses välbekanta namn i helt nya roller, bland andra Marko “Mörkö” AnttilaNiklas Hagman och Jenni Hiirikoski skrinnar ut på isen. Marigold IceUnity, med många världsmästerskapsmedaljer i bagaget har en bärande uppgift och Mila KajasSusanna Rahkamo och Petri Kokko har dragit på sig sina gamla skridskor. Sofia Ruija, en av Finlands mest lovande dansare, ingår också i det konstnärliga teamet.
Tuomas Kantelinen har komponerat musiken, Mikki Kunttu ansvarar för det visuella, Melissa B. Thompson har skrivit manuskriptet och Reija Wäre regisserar och ansvarar för koreografin. Isbaletten har sedan planeringen inleddes år 2019 sysselsatt 498 personer, det är alltså fråga om en stor satsning på finländsk konst och kultur. Så pass stor att konceptet väcker uppmärksamhet också internationellt, de internationella arenorna har efterlyst ett koncept på is och Snödrottningen för för tillfället diskussioner med flera internationella arenor.
Isbaletten Snödrottningen ges i fem föreställningar och en av dem är svenskspråkig – den svenskspråkiga föreställningen ges 31.12.2022 klockan 14.00. Föreställningen är en upplevelse för hela familjen och en perfekt gåva åt den som redan allt i materiell väg har, föreställningens åldersrekommendation är 6 år och äldre.

Karta Otillgänglig

Tid
lördag 31.12.2022
14:00

Plats
Nokia Arena